19 Nisan 2017 Çarşamba

Tavuk Kapama


Günaydın,
Tavuk Kapama aslında bütün tavuk ile yapılan bir Balkan Yemeği, ben yaparken bütün tavuk yerine baget tercih ettim. Siz tercihinize göre bütün tavuk yada bagetle yapabilirsiniz.Tarife gelecek olursak;

Tavuk Kapama (Büyük boy tepsi)
Malzemeler,
12 adet tavuk Baget (kişi sayısına göre artırıp azaltabilirsiniz)
5 su bardağı Pirinç
6 su bardağı Tavuk Suyu 
2 kaşık Tereyağ 
1/2 çay bardağı Sıvı Yağ 
1 adet Soğan
1 adet Havuç 
Tuz-Karabiber 

Yapılışı,
Tavuk bagetleri genişçe bir tencereye koyup , içine dörde bölünmüş soğan, yuvarlak kesilmiş havuç ve suyu ekleyip haşlayın.(Tavuk bagetleri haşladıktan sonra içinden havuç ve soğanı alın)
Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra pirinçleri iyice yıkayın.Kapamayı yapacağınız tepsinin içinde tereyağ , sıvı yağı koyduktan sonra pirinçleri ekleyip, tuz ve Karabiberini ilave edip pirinçleri kavurun. Kavurduktan sonra pirinçleri tepsinin her yerine eşit şekilde yayın.Tavuk suyunu üzerine dökün.Pirinçlerin üzerine tavuk bagetleri yerleştirin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe