8 Nisan 2017 Cumartesi

Medovik Pasta

Merhaba,
Medovik Pasta (Ballı Pasta) yiyenlerin bir dilim daha istediği çok lezzetli bir pasta, malzeme listesinin uzunluğu sizi korkutmasın, yapılış aşamalarına dikkat ederseniz, sizin de nefis medovik pastanız olacaktır.

  • Malzemeler;
  • Bisküvisi için
  • 3 adet Yumurta
    100 gr Tereyağ
    2 yemek kaşığı Tozşeker
    3 yemek kaşığı Bal
    1,5 çay kaşığı Karbonat
    4,5-5 su bardağı Un 

  • Krema Malzemesi
    1 paket Vanilya
    2 Adet Yumurta
    4 yemek kaşığı Un
    3 yemek kaşığı Nişasta
    1,5 su bardağı Tozşeker
    1 poşet Krem Şanti 
    4,5 su bardağı Süt 

  • Üzerini Süslemek Için 
    50 gr Çikolata
    2 yemek kaşığı Süt 

Yapılışı
  • Tereyağ eritip,ılınmaya bırakılır.Bal ve karbonat bir tavada, köpürene kadar pişirilir.Kenara alınır.Yumurta ve toz şeker karıştırma kabına alınır ve kıvam alıncaya (boza kıvamı) kadar mikserle karıştırılır. Üzerine erimiş tereyağ, bal-karbonat karışımı eklenir ve karıştırılır.Elenmiş un yavaş yavaş eklenir ve hamur yoğrulur.Yoğurulan hamur 6 eşit parçaya ayrılır.Üzeri streç filmle kapatılarak 10 dakika dinlendirilir.
  • Dinlenen hamurlar unlanmış tezgahta 26 cm çapında yuvarlak olacak şekilde açılır ve 180 derece önceden ısıtılmış Fırında 5 dakika pişirilir.(pişirme dakikası fırına göre değişir,benim fırınımda 5 dakikada pişti)
    Pişirilen medovik pasta katları soğumaya bırakılır.
    Kreması için krem şanti hariç diğer tüm malzemeler karıştırılıp, Muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir.Karıştırarak soğutulur, soğuduktan sonra krem şanti eklenerek mikserle çırpılır.Buzdolabına kaldırılır.
    Soğuyan Bisküviler yuvarlak kalıpla kesilerek düzeltilir.(Kenardan kalan Bisküviler rondodan geçirilir) Kalıbın içine bir kat Bisküvi bir kat krema konularak 6 kat Bisküvi dizilir.En üste tekrar krema sürülür. (Kremadan biraz ayrılır,kenarlarına sürmek için)
    Buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Kalıptan çıkarılan medovik pastanın kenarları Ayrılan krema ile sıvanır. Rondodan geçirilen bisküvi parçaları ile kaplanır.
    Çikolata ve süt benmari usulü eritilir. Medovik pasta dilimleyip servis edilirken üzeri çikolata ile süslenerek servis edilir.
    Medovik Pastayı mutlaka bir gün önceden yapıp,buzdolabında dinlendirin.

  • Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. elinize sağlık bu arada bloğumun 2. yaş günü çekilişime beklerim ♡ sayfanda duyurma imkanın olursa da çok mutlu olurum, sevgiler :)

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe