30 Kasım 2016 Çarşamba

Peynirli Tuzlu Kek


Malzemeler;
3 adet Yumurta
1 su bardağı Sıvı Yağ
1 su bardağı Yoğurt
3 su bardağı Un
1 kase Beyaz Peynir (sert peynir olacak, küp küp doğranmış)
1 paket Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Tuz
1 demet Dereotu (ince kıyılmış)
1/2 demet Maydanoz (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı Kuru Nane
yarım çay kaşığı Karabiber
1 yemek kaşığı Margarin (kalıbı yağlamak için)
2 yemek kaşığı Susam 

Yapılışı;
Karıştırma kabında Yumurta, sıvıyağ, yoğurdu mikserle karıştırın.Tuz, karabiber, nane, kabartma tozu ve unu ilave edelim.Dereotu ve maydanozu ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. Daha sonra peyniri ekleyin, peynirin dağılmaması için çok fazla karıştırmayın.
Kek kalıbını yağlayın.İçine susam serpin. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.Pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Batırdığınız kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Fırından çıkardığınız kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe