27 Kasım 2016 Pazar

Elmalı Kek

Malzemeler;
5 adet Yumurta
1,5 su bardağı Toz Şeker
1 çay bardağı Süt
1 çay bardağı Sıvıyağ
3 su bardağı Un
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya

İç Harcı için;
4 adet Elma
3 çorba kaşığı Tozşeker
1 tatlı kaşığı Tarçın

Üzeri için;
1 su bardağı ince kıyılmış Fındık

Yapılışı;
Rendelenmiş elmaları, toz şeker ekleyerek pişirin.Ocaktan alınca tarçını ilave edip soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika karıştırın. Sıvı yağı ve sütü ekleyin.Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırpın.
Yuvarlak büyük boy borcamı yağlayın.Hamurun yarısını borcama dökün.Üzerine pişirdiğiniz elmalı harcı yayın.Elmaların üzerine ayırdığınız hamuru dökün.En üste fındığı dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun...


2 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe