29 Kasım 2016 Salı

Çikolatalı Tart Kek


Malzemeler;
2 adet Yumurta
1/2 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı Süt
1/2 su bardağı Sıvı yağ
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
2 yemek kaşığı Kakao
1,5 su bardağı Un

Kreması için;
2 yemek kaşığı Un
2 su bardağı Süt
3 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı Tereyağ
1 yemek kaşığı Kakao
80 gr Çikolata

Yapılışı;
Yumurta ve şekeri 5 dakika mikserle karıştırın.Sıvı yağ, süt ekleyin.Kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu ekleyip, karıştırın. Yağlanmış tart kalıbına keki dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.Keki soğuması için kenara alın.
Krema için, kakao, toz şeker, unu karıştırın.Azar azar sütü ekleyin.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.Ocaktan alınca tereyağ ve çikolatayı ekleyin.
Tart kalıbından çıkardığınız keki ters çevirin oyuk kısmına kremayı dökün.Dileğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun...



0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe