19 Kasım 2016 Cumartesi

Çikolata Pudingli Kurabiye



Malzemeler;
100 gr Tereyağ (oda sıcaklığında)
1 adet Yumurta
1 paket Çikolatalı Puding
1 paket Kabartma Tozu
1 su bardağı Un
1/2 çay bardağı Toz Şeker

Yapılışı;
Hamur yoğuracağınız kaba tereyağ, yumurta, puding, kabartma tozu ve şekeri koyun ve karıştırın.Azar azar unu ekleyin.Ele yapışmayan bir hamur elde edince yoğurmayı bırakın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın.Hafifçe üzerine bastırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7-8 dakika pişirin.Fırından çıkardığınızda hafifçe yumuşak olacak hemen servis tabağına almayın.Yoksa dağılabilir. Tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Çok fazla fırında tutmayın kurabiyeler sertleşebilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe