2 Ekim 2016 Pazar

Yufkadan Kolay Mantı


Malzemeler;
3 adet Yufka
300 gr Kıyma
1 adet Soğan
Yarım demet Maydanoz
Tuz
Karabiber

Sosu İçin;
1 tatlı kaşığı Biber Salçası
1 tatlı kaşığı Domates Salçası
1 su bardağı sıcak Su
Kuru Nane

Üzeri İçin;
1 kase Yoğurt
3 diş Sarımsak
Tuz
2 yemek kaşığı Tereyağ

Yapılışı;
Kıyma, rendelenmiş soğan,maydanoz,tuz ve karabiberi bir kasede yoğurun.
1 adet yufkayı tezgaha serin, ortadan ikiye katlayın. Uzun kenarına iç harçtan yerleştirip sıkıca rulo yapın.Tüm yufkaları bu şekilde sarıp, 2 parmak genişliğinde kesin.
Yağlanmış fırın kabına iç harç yukarıya gelecek şekilde dizin.Yufkaların üzerine fırça ile sıvı yağ sürün, 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika yufkalar kızarıncaya kadar pişirin.
Salçalı sos için tüm malzemeleri sos tenceresine alıp ısıtın.
Fırından çıkan mantının üzerine sosu yayın, 15-20 dakika pişirin.
Üzerinin yoğurtlu sosu için, yoğurt ve rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.Fırından çıkan mantı biraz ılınınca üzerine dökün.Eritilmiş tereyağı üzerinde gezdirip servis edin.

Afiyet Olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe