24 Mart 2016 Perşembe

Milföy Hamurundan Haşhaş Ezmeli Börek

Malzemeler;
10 adet Milföy
1 su bardağı Haşhaş Ezmesi
3 çorba kaşığı Zeytinyağ
2 tatlı kaşığı Toz Şeker

Yapılışı;
Oda sıcaklığında yumuşayan milföy hamurunu merdane ile açın.
Haşhaş ezmesi, zeytinyağ ve toz şekeri bir kapta karıştırın.
Açılan milföyün uzun kenarına karışımdan sürün, rulo şeklinde sarın.2 cm boyunda kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tüm milföyler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...


7 yorum:

  1. mutlaka yapıcam çok beğendim çok severim ama hiç yapmamıştım :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,mutlaka yapın hiç pişman olmayacaksınız :)) sevgiler

      Sil
  2. Galiba acıktım inanılmaz canım çekti ellerine sağlık nefis görünüyor :)))

    YanıtlaSil
  3. Haşhaş çok seviyorum börekler de :)) Sabahları haşhaşlı açma en sevdiğimdir :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, bende çok severim haşhaşı, sevgiler

      Sil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe