6 Ağustos 2014 Çarşamba

Dereotlu Poğaça


Malzemeler;
100 gr Tereyağ
1 kahve fincanı Zeytinyağ
2 yemek kaşığı Yoğurt
2 adet Yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
1,5 çay kaşığı Tuz
1 paket Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Sirke
1 demet Dereotu
3 su bardağı Un

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı Zeytinyağ

Yapılışı;
Hamur Yoğurma kabına tereyağ, zeytinyağ, yoğurt, tuz, sirke ve yumurtayı koyun, karıştırın. Doğranmış dereotunu ilave edin.Kabartma tozu ve unu ekleyin.Hamuru yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısı ve zeytinyağı bir tabakta karıştırın. Dere otlu poğaçaların üzerine sürün.Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında pişirin. Dere otlu poğaça servise hazır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe