6 Mayıs 2013 Pazartesi

Fırında Hardallı Tavuk Baget


Güzel bir hafta olması dileklerimle Günaydın,
 
Bugün nefis bir tavuk yemeği tarifim var. Fırında Hardallı Tavuk Baget, Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler kitabındaki tariflerden biri. Kitapta piliç but ile yapılmış ben baget ile yaptım.
Beğenilerek tüketildi.
 
Malzemeler;
6 adet Tavuk Baget
2 yemek kaşığı Hardal
2 yemek kaşığı Bal
2 yemek kaşığı Sirke
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
3 adet Soğan
2 tatlı kaşığı Esmer Şeker
Tuz
Karabiber
 
Yapılışı;
Hardal, bal, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Bagetleri bu sos ile harmanlayın ve yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin. Fırını  180 dereceye ayarlayarak, bagetleri fırın kabına alın. Yaklaşık 30-35 dakika, bagetlerin üzeri kızarana kadar fırında pişirin.Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin. Yaklaşık 5 dakika boyunca yüksek ısıda soteleyin. Isıyı düşürün ve bir kaç dakika daha sotelemeye devam edin. Üzerine şeker ilave edin ve soğanları, rengi kahverengi oluncaya kadar karamelize edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Servis kabına alta soğanları, üstlerine tavuk bagetleri yerleştirerek servis yapın.
 
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. oğlumun en sevdığı yemek elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. mmm,nefis.Ama aç karnına bakmak hiç iyi olmadı :(

    YanıtlaSil
  3. Çok ilginç bir tarif:)
    Denenmeye değer diye düşünüyorum ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Nefis bir tarife benziyor, yazın oğlanlar geldiğinde yapmalı.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe