4 Ocak 2013 Cuma

Kivili Tart


Haftanın son gününden, yeni yılın ilk tarifiyle herkese merhaba

Tart Hamuru için;

125 gr tereyağ
60 gr pudra şekeri
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un

Krema için;

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
125 gr labne peyniri

Üzeri için;

5-6 adet kivi


Yapılışı ;

Tart hamurunu hazırlamak için, tereyağ ve pudra şekerinin bir kapta karıştırarak krema kıvamına getirin.Yumurtayı ekleyip yedirin.Unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamuru strece sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Krema malzemelerini bir tencereye alıp tel çırpıcı ile karıştırın ve orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.Koyulaşınca ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

Hamuru buzdolabından çıkarıp merdane ile incelterek açın.20-22 cm çapında tart kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin.Çatalla bir kaç yerinden delip 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Soğuyan kremanın içine labne peynirini ekleyip güzelce çırpın.Homojen bir krema haline gelecek.Soğuyan kremayı tart hamurunun içine doldurun.Kiviyi dilimleyip dekoratif şekilde kremanın üzerine dizin.
Tartımız afiyetle yemeğe hazır.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe