7 Ocak 2013 Pazartesi

Havuç-Kabak Tarator



Karlı İstanbul sabahından herkese günaydın.Umarım geçen kar yağışında olduğu gibi perişanlık olmaz.
Bu hafta yılbaşında yaptığım meze tariflerinin paylaşacağım.İlki havuç-kabak tarator hem yapımı kolay hem de çok lezzetli ve işte tarifim;
 
Malzemeler;
 
8 adet havuç
3 adet kabak
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
tuz
ceviz
2 diş sarımsak
 
Yapılışı;
 
Havuçları ve kabağı soyup rendeleyin.Tavalara birer yemek kaşığı zeytinyağı koyup havuç ve kabağı ayrı ayrı soteleyin.Havuç ve kabak biraz ılındıktan sonra birbirine karıştırın.Süzme yoğurt ,mayonez,tuz,sarımsağı ayrı bir kapta birbirine karıştırın.Yoğurtlu karışımı,havuç ve kabağın üzerine dökün,birbirine yedirin.Çember kalıbınızı servis yapacağınız tabağın üzerine yerleştirin.Taratoru kalıbın içine dökün ve buzdolabında 3 saat bekletin.Kalıptan çıkardığınız taratoru süsleyerek servis yapın. Süslemek için haşladığım havuçları çiçek kalıbıyla keserek koydum.Üzerinde blendırda çekilmiş ceviz döktüm.
Siz isterseniz kalıba koymadan servis tabağına alıp üzerini süsleyerek te servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...
 

4 yorum:

  1. benim favori salatam nasıl güzel bir şekil almış böyle şahane olmuş
    ellerin dert görmesin canım

    YanıtlaSil
  2. çok şık bir salata olmuş canım.bayıldım sunuma.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim kızlar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. elıne sağlık yaparım bundan hep ama boyle sunmak aklıma gelmedı bundan sonra boyle sunucam

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe