12 Aralık 2012 Çarşamba

Tavuklu Beşamel Soslu Fırında Karnabahar


Merhaba,

Fırında beşamel soslu karnabahar'ı evde sık sık yaparım.Hem kolay hazırlanıyor hemde lezzetli oluyor.Bu kez eşimin isteği üzerine tarife tavuk ekleyerek yaptım.Yine eşim tarafından beğenilerek yendi.


Malzemeler;

Yarım kg kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 adet karnabahar (orta boy )
3 adet havuç


Beşamel Sos için,

1 çorba kaşığı un
Yarım yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu

Yapılışı ;

Karnabahar ve havuçları haşlayın.Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış tavuğu haşlayın.
Sebzeler haşlanınca sularını süzdürün.Fırın kabına karnabahar ve havuçları alın.Üzerine tavukları ekleyin.Sos tenceresinde, beşamel sosu hazırlayın.Tencereye tereyağını koyun ve eritin.Unu ekleyin, hafifçe kavurun.Devamlı karıştırarak süt ve tavuk suyunu ekleyin.Tuzunu katın.Muhallebi kıvamında pişirin.Beşamel sos hazır olunca fırın kabındaki karnabahar,havuç ve tavukların üzerine her tarafını kapatacak şekilde dökün.175 derece fırında üzeri kızarıp, sosu iyice çekene kadar pişirin.
Yemeğimiz servise hazır.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe