7 Kasım 2012 Çarşamba

Havuçlu Kek


Merhabalar,

Kış yavaş yavaş geliyor artık.Bu sene sonbahar güzel ve uzun sürdü.Misafirlerinize ikram edebileceğiniz, havuç ve tarçın kokusuyla muhteşem bir tat.
Havuçlu kek yine kış aylarında benim sık sık yaptığım keklerden .


Malzemeler ;

4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı ceviz yada fındık
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu

Yapılışı ;

Yumurta ve şekeri, mikserle 5-6 dakika karıştırıyoruz.Tarçın, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Sonra unu ekleyip karıştırdıktan sonra mikserimizi kapatıyoruz.Havuç ve ceviz yada fındığı ekledikten sonra bir tahra kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.Kalıbımızı sıvı yağ ile güzelce yağlıyoruz.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
Pişip pişmediğini yine kürdan testiyle anlayabilirsiniz. Havuçlu keki de 26 cm lik kalıpta pişirdim.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe