14 Kasım 2012 Çarşamba

Bademli Kurabiye


Merhaba,

Yemek, pasta yaparken ölçe ölçe yapmayı sevmem.:))
Ama ne çare ki bazı tarifler gramına uyarsan güzel oluyor.Buda onlardan biri...




Malzemeler;

165 gr toz badem
330 gr un
180 gr pudra şekeri
130 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçine koymak için bütün badem

Yapılışı ;

Un ve toz bademi tavaya koyun, kokusu çıkıp rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Hamur yoğuracağınız kaba pudra şekeri, tereyağ, vanilya, yumurta ve kabartma tozunu koyup karıştırın.Oda sıcaklığına gelen un-badem karışımını ekleyip yoğurun.Eğer  hamur toparlanmazsa biraz daha un ekleyip toparlayabilirsiniz.
Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, arasına badem koyup yuvarlak şekil verin, yağlı kağıt serilmiş tepsinize yerleştirin.
175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra her tarafını pudra şekeri ile kaplayın.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe